חופשה בחו"ל

"בשבילי יציאה לחופשה מתחילה בלהוריד את השעון מהיד. אני כל כך אוהבת לצאת לחופשה, אני אוהבת את הניתוק מהמחויבויות, את האפשרות לקום מתי שבא לי, לעשות מה שמתחשק. אבל כל יציאה וחזרה מחופשה, מלווים בהמון לחצים ומתחים. החופשה חייבת להמשך לפחות שבוע, יומיים לוקח לי להתרגל ויומיים לוקח לי להתכונן לחזרה כי אם לא, אז אני לא מספיקה לשחרר ולהשתחרר וכבר צריכה לחזור ללוח הזמנים הצפוף וכל המטלות הקבועות של השגרה.

חברים פיתו אותנו בדיל מדהים של חופשה שהיינו מאוד זקוקים לה. כמה ימים באירופה, רגע לפני שקר מדי. שמרנו את הימים ביומן, ישבנו על מסלולים לטיול וציפינו מאוד לשבת כבר במטוס ולדעת שהחופשה מתחילה.

שבוע לפני החופשה נכנסתי ללחץ – צריך לעשות ביטוח, להוציא את הדרכון, לקנות מטבע זר, ועוד הרבה דברים ובעיקר לארגן את המזוודות.

החופשה התחילה, דלתות המטוס נסגרו, המראנו והתחלתי להרגיש אי נוחות, הרגישות הגדולה שלי הופיעה ובגדול – המגע המציק של המרפק של היושב לידי (הישיבה הצפופה), לא היה מספיק איוורור ומצד שני הרגליים קפאו והריחות – לגברת במושב לפניי היה ריח מתקתק, הדייל השאיר ריח של אוכל והגבר לצידי הדיף ריח של זיעה. התחלתי להרגיש בחילה, עצמתי עיניים וקיויתי שהזמן יחלוף מהר. הרי אנחנו בחופשה!

נחתנו, שכרנו מכונית, ניווטנו דרכנו למלון, קבלנו חדר עם נוף משגע והנה אפשר להתרווח, אנחנו בחופש. חשבתי שאם הורדתי את שעון היד, אני בחופש, אבל זה לא קרה, לא הצלחתי לשחרר את המתח. לקח לי יום נוסף עד שהצלחתי להרפות והתחלתי ליהנות. חלפו להם שלושה ימים מהנים של טיולים, אוכל טוב, מנוחה, מקומות מעניינים והנה אנחנו כבר יום לפני החזרה.

התעוררתי בתחושת מועקה, השגרה באופק, כל הדברים שאני צריכה לעשות התחילו לרקד לי בראש, הגיע הרגע שאני צריכה לאסוף את עצמי לקראת החזרה לשגרה. הרגשתי כעס על עצמי – למה בכלל לצאת לחופשה עם כל המתחים והלחצים, האנרגיות שאני משקיעה בהתמודדות עם הלחצים, מקלקלות לי את כל ההנאה מהטיול. כל פעם מחדש אני מתפתה לצאת לחופשה כי אני עייפה וזקוקה לזה וכל פעם מחדש אני חוזרת עצבנית וכעוסה".

היא בכתה והבנתי עד כמה קשה לה הפער בין הצורך לצאת לחופשה לבין הקושי לצאת לחופשה והתסכול שלה לחזור עייפה ועצבנית.

 

מה גורם למתח לקראת יציאה לחופשה בחו"ל –

  1. איסוף מידע על המקום שנוסעים אליו – תכנון מסלולי נסיעה, אתרים מעניינים.
  2. ניירת נילווית – ביטוחים, דרכון, החלפת כסף, מציאת תכנית לטלפון בחו"ל.
  3. אריזת המזוודה – כמה לארוז, התחשבות במשקל, מזג האוויר בחו"ל.
  4. שדה התעופה – ההמולה, העומס, ההתמצאות בין לוחות המידע.
  5. השפה – חוסר שליטה בשפה המקומית, אי ידיעת המנהגים המקומיים (כן טיפ, לא טיפ, כמה)
  6. הטכנולוגיה – הגדרות הטלפון, המחשב הנייד, מציאת רשתות תקשורת.

ומה למעשה, אנחנו מחפשים בחופשה ? יציאה משגרה, שקט, אוירה אחרת, שחרור ממטלות הבית, צבירת חוויות.

אם בכל זאת אנחנו רוצים לצאת לחופשה בחו"ל, חשוב למצוא את השותפים המתאימים לטייל אתם. לדבר אתם מראש על הקשיים שלנו, הם יבינו אותנו ויוכלו להקל עלינו בהתנהלות.

לפעמים צריך לעצור רגע ולשקול האם המאמץ שווה את הנסיעה לחו"ל. יתכן שעדיף לנו לצאת לחופשה בארץ.

    תפריט נגישות