אתגר הסוכה

"כל שנה אותו סיפור, אנחנו לא מצליחים לבנות סוכה משפחתית, כזו יציבה שאפשר לשבת בה ותמיד בסוף אנחנו מוותרים והולכים להתארח אצל אחרים בסוכה. יש לנו את כל הציוד הנדרש –  קרשים ארוכים, קרשים קצרים, ברגים ופטיש מיוחד ובדים מיוחדים ששמורים כל השנה במחסן. כשמגיע החג, אנחנו עומדים מול כל החלקים וכל שנה מחדש צריכים לשחזר איך לבנות מהם את הסוכה. בשנה שעברה היה השיא – בנוסף לבלבול בין כל החלקים, גם התרוצצו לנו הילדים בין הרגליים ואחרי שעתיים מתישות לא הצלחנו לעשות כלום וויתרנו. השנה החלטנו לקנות ערכה מוכנה לבניית סוכה, כאלה עם הוראות שנמצאות בתוך הערכה. החלטנו לעשות ניסוי בניה כדי שנהיה מוכנים ברגע האמת. הילדים היו נרגשים וגם אנחנו היינו מלאי סיפוק מהרכישה החדשה.

פתחנו את הערכה, הוצאנו את כל החלקים והנחנו על הרצפה. הוצאנו את דף ההוראות והיינו בטוחים שעכשיו הכל ילך צ'יק צ'ק..

הסתכלתי על כל החלקים ולא היה לי מושג מי שייך למי. חוץ מהשיטה לחיבור בין המוטות, לא היה כתוב דבר לגבי סדר הפעולות. כך התחלנו בבניה בשיטת ניסוי ותהייה, כל אחד נתן רעיון אחר והבניה – נתקעה ! שוב תחושה של חוסר הצלחה, שאנחנו לא מצליחים לעבוד ביחד כצוות.

זה בדיוק מה שקורה לנו בחיי היומיום בבית – הקושי להתארגן לפני טיול משפחתי, להתארגן לבילוי, להתארגן לפרויקטים משפחתיים זה לא מצליח, אנחנו תמיד נשארים עם הפרויקט לא גמור.

אני רוצה להגיע השנה למצב שיש לנו סוכה משפחתית, כזו שתסמל את ההצלחה שלנו כמשפחה. כזו שתוכיח לנו שאנחנו יכולים להצליח בארגון פעילות בכוחות משותפים. הגיע הזמן שנצליח לנצח את "אתגר הסוכה" !

 

איך ננצח ?

  1. נרכז במקום אחד את כל מה שיש לנו בבית ובמחסן שקשור לסוכה – את מה ששבור, מקולקל, מלוכלך ואי אפשר כבר להשתמש בו – נזרוק לפח.
  2. ניעזר בקרוב משפחה או חבר שיש לו ידע טכני ויוכל לעזור לנו להרכיב את הפאזל הזה.
  3. נתעד במחברת את שלבי העבודה (אפשר ומומלץ להקליד אותם אח"כ למחשב או לטלפון בקובץ שישמר)
  4. נסמן את חלקי הסוכה בהתאם לתיעוד שכתבנו ולפי החיבורים הנדרשים. (אפשר לצבוע, לכתוב בטוש, למספר – כמו שעושים באיקאה)
  5. נפרק את הסוכה המוכנה יחד עם הילדים.
  6. נבנה אותה מחדש עם הילדים ובעזרת ההוראות שכתבנו.
  7. נפנה זמן לפירוק הסוכה ושתפו את הילדים.
  8. נארוז את החלקים בצורה מסודרת ואת הבדים כבסו, קפלו וארזו בשקיות ואקום או אחרות ורק אז צרפו אותם אל יתר חלקי הסוכה.
  9. נקפיד לשמור את ההוראות במספר מקומות (במחברת, לצלם ולשמור כתמונה, להעתיק את השלבים לקובץ וכל דרך נוספת שנראית לכם).
  10. קישוטים – הקפידו לשמור את הקישוטים שהילדים הכינו, זו תמיד התחלה לקישוטים הבאים וזו מזכרת שמעלה זיכרונות נוסטלגיים שתמיד מעוררים שיחה וצחוק.

ניצחנו את "אתגר הסוכה" !

מאחלת לכולנו חג שמח וישיבה מהנה בסוכה המקושטת כל ימות החג !

 

 

    תפריט נגישות